Har du noen tips eller råd til meg? Mail meg gjerne på oddis@oddis.com
01.11.2005 - Kort oppdatering
  Første sesong nesten overstått. Har enda ikke klokket mer enn 200 nm og det er ALTFOR lite! Målet for neste år er 1000nm i egen båt og kanskje regattadeltakelse.

22.05.2005 - Litt seiling
  Bare en kort rapport her. Har bare seilt 20.93 nm siden sjøsetting. Førtøyningene er på plass og jeg har fått min permanente plass. Alt er vel. Vurderer sterkt å a kjøpe meg en autopilot slik at jeg kan seile alene. Å skaffe mannskap har vist seg å være et problem.

To Do:

 • Montere resten av lanternene
 • Vaske innvendig for å få bort olje/diesel lukt
 • Montere frontpanel forran el. anlegget
 • Rydde opp i bb stuerom i cockpit
 • Lage ny brakett for feste av ventilasjonsslange til kjølen
 • Ny slangeklemme på BB cockpit dren
 • Lage en eller annen anordning for å kunne stue anker sikkert

30.04.2005 - Sjøsettingen
  Båten er på sjøen, klar til seilas! I morgen blir det fantastisk seilevær ikke sant?

Bildene:

 • Bilde 1. Takk til han i gult i forgrunnen forresten. Han ble senere heist opp i masten for å frigjøre tauet vi brukte å heise masten på plass. Vet ikke hva du heter, men båten din heter nå Boomerang.
 • Bilde 2. Båten har forlatt krybben. Man kan se at hun fremdeles er blank og fin i skroget. Lars og jeg til Høyre i bildet. Jeg smører på bunnsmøring de siste spottene.
 • Bilde 3. Må smøre litt under kjølen også...
 • Bilde 4. En unaturlig posisjon for en båt, ikke sant? Et mulig unntak er den flygende hollender....
 • Bilde 5.Stroppen hektet seg selvfølgelig fast i propelen. Skipper må fikse.
 • Bilde 6. Masten er kommet på. Jeg og Lars fitler med å få den til å stå uten hjelp.
 • Bilde 7. Serenity i all sin prakt. Motoren startet uten å mukke, hun er fremdeles et mareritt å bakke. Kort sagt, alt er ved det gamle :)
 • Bilde 8. En stor takk til Lars og Arvid som gadd å bruke lørdagen sin på slikt. Tusen takk for hjelpen gutter!

29.04.2005 - Sløyd på plattingen
  Den nye mastelanternen jeg har kjøpt viste seg å være umulig å feste til masten på en vettug måte. Siden masten skal opp i morgen (jippi!) har jeg funnet en midlertidig løsning på problemet. En egen hjemmesnekret brakett.

Som du kanskje forstår er jeg litt stolt av denne bragden. det er første gang jeg har "sløydet" siden 9. klasse! Hadde det vært en permanent løsning ville jeg lakkert herligheten.

Fikset også et tau hvor strømpen hadde strukket seg noe grådig i forhold til kjernen.

I morgen er den store dagen. Lars har lovet å hjelpe. Slikt gir blanko rettigheter til å være med når som helst og komme forrerst i køen skulle en sådan oppstå!

Til sist vil jeg si at jeg har bestemt meg for å ikke kalle båten Noonlight som jeg opprinnelig hadde bestemt. Hun skal hete "Serenity". Sier mer om hvordan jeg har det ombord når jeg seiler :)

20.04.2005 - Sliping
  Dro ut rett etter jobb i dag. Hadde kjøpt inn finkornet sandpapir for å slipe ned gelcoaten jeg la på på søndag. Gikk greit, men DUDE jeg trenger bedre utstyr! En kjøkkenkniv er ikke instrumentet for å legge på gelcoat! Et annet tips er å IKKE SLIPE MED NOE GROVERE ENN 400 PAPIR! Alt annet setter stygge, stygge riper hvis du ikke er forsiktig. Slipekloss er heller ingen brilliant ide.

Så...bruk egnet redskap for påføring av ny gelcoat, bruk minimum 400 papir og ikke kloss når du pusser. Ta det med ro og ikke mist tålmodigheten. Avslutt gjerne med rubbing krem. Så må det selvfølgelig poleres! :)

Før og etter bilder:


16.04.2005 - Dagen armene forsvant
  Jeg er sliten i armene nå! Fikk vasket og rubbet hele skroget og sjekket pærene i lanternene. Fant en som var kaputt, så jeg håper de er seriekoblet! :)

Jeg fikk også polert hekken, bare for å se hvorden hele skroget vil bli seende ut til slutt.:


...det lønner seg å jobbe litt med saken. Først vaske grundig med båtvask, så rubbing, så polish. Jeg har Hempel Marine Polish på høyre halvdel og Turtlewax på venstre side som et eksperiment. Turtlewaxen føles glattere og ser blankere ut akkurat nå. Vi får se hvem som varer lengst. I morgen er det mulig jeg tar et ekstra lag med polish på...


15.04.2005 - Dagen før dagen...
  Etter å ha svidd av store deler av lønna på diverse remedier for båtpuss er dagen endelig nesten her. I morgen bærer det ut til båten for en grundig vask, sjekking av el.anlegget og hvis temperaturen tillater det; fiksing av en ripe i baugen.

02.04.2005 - Sammenbruddet
  Torsdag brøt jeg sammen og tok BUSSEN ut til båten. Hun hadde overlevd de siste stormene også. Sjekket inne og der var det knusktørt fremdeles, jeg er imponert!

Fikk min første skade på torsdag også. Mens jeg drev og skrapte døde blåskjell fra roret gikk jeg meg inn på en spiker og spiddet venstre rompeball. Det gjorde vondt, men litt må man lide må man ikke?

Er positiv til årets sesong, tror det skal gå bra med forberedelsene og alt er i rute såvdt jeg kan forstå.

18.01.05 - Den dårlige samvittigheten herjer
  Nå er det ca 1 måned siden jeg var ute og så til båten. I mellomtiden har vi hatt 3-4 stormer her i området, så jeg lurer på om hun står oppreist fremdeles. Noen må jo ha ringt hvis hun hadde veltet ikke sant? Grunnen til at jeg ikke har vært og sett til henne er at jeg har hatt store problemer med bilen min. Generatoren er ødelagt, pungterte dekk, flate batteri. I det hele tatt.

Har fått regning på innskudd for havneleie. 15.000! Jaja, får bare bite tennene sammen og betale og heller spise spaghetti med ketchup de neste månedene.

Har ikke stort mer å skrive i denne omgangen.

06.11.04
  I dag var jeg ute og så til båten for første gang siden opptaket. Alt står bra til. Krybben ser ut til å holde svært godt!

Før jeg dro ut var jeg innom Biltema og kjøpte diverse nødvendig utstyr. En gardintrapp var hovedinnkjøpet pluss en del andre småting. Regningen ble på ca 1300 kroner så budsjettet for denne måneden er oppbrukt!

Da jeg kom ut lagde jeg først i stand blokkene masten skal ligge på. Fikk tapet opp vantene så de ikke ligger i bakken. Gikk så over med noe beskyttende olje på utsatte punkter.

Så måtte jeg inspisere skroggjennomføringene. Alle sammen ser veldig bra ut for mitt utrente øye, men jeg oppdaget til min forskrekkelse at kjølevanninntaket og inntaket for saltvann til byssa var gjengrodd med blåskjell. Fram med skrutrekkeren og gjøre kort prosess med de.

Etter det følte jeg meg litt arbeidsledig en stund før jeg bestemte meg for å se om jeg kunne få av gummien som kom på baugen under kollisjonen med flytebryggen før i høst. Først avfetting, men det hjalp ikke i det hele tatt. Så jeg gikk gjennom de rengjøringsremedier som jeg fikk med båten og jeg fant etterhvert noe rubbingkrem. Bingo! Gummien forsvant som dugg for solen.

Hadde jeg først kommet så langt fant jeg ut at jeg liksågodt kunne prøve å rengjøre skikkelig en meter bakover fra baugen. Så sagt så gjort. Etter en times tid var alle rennestriper og flekker borte og jeg hadde vokset og polert to ganger. Jeg kan speile meg i den baugen nå og jeg tror nok jeg skal få en skinnende ren og flott båt til våren nå som jeg vet hva som skal til.

Til slutt måtte jeg bare gå over babord side og skrubbe vekk alle flekker og det meste av rennestripene siden den rubbe kremen er så effektiv at det er direkte moro å jobbe med den :)